Pencuri Pecah Masuk Rumah Tapi Tak Jumpa Pintu Keluar. Nah Amalkan Doa Ini.

Mencuuri adalah mengambil harta milik orang lain dengan tidak hak untuk dimilikinya tanpa sepengetahuan pemilikinya. Mencuuri hukumnya adalah haram. Di dalam hadist dikatakan bahwa mencuuri merupakan tanda hilangnya iman seseorang.

“Tidaklah beriman seorang peziina ketika ia sedang berziina. Tidaklah beriman seorang peminum khamar ketika ia sedang meminum khamar. Tidaklah beriman seorang pencuri ketika ia sedang mencuuri”. (H.R al-Bukhari dari Abu Hurairah : 2295)

Pernah tak dengar pencuuri pecaah masuk rumah tapi tak boleh keluar, dia nampak laut, dia nampak air?

Berenang-renang dia kat ruang tamu atau kat atas simen di dapur.. Atau dia duduk termenung atau menangis di tengah-tengah rumah.. atau dalam bilik mandi..”

DOA dan AMALAN mengelakkan rumah yang ditinggalkan dari dimasuki atau dicerobohi oleh si PENCURI/PEROMPAK atau yang sama waktu dengan JIN/SYAITAN/IBLIS.

Ketika rumah anda telah dikunci dengan rapi, maka letakkan TAPAK TANGAN KANAN anda ke pintu atau dinding rumah dan bacalah ayat-ayat DOA seperti berikut ::

1. Mengucap DUA KALIMAH SYAHADAH (1x)

2. Berselawat keatas Nabi SAW (3x)

3. Baca Ayatul Qursi (1x)

4. Baca surah Yasin (ayat ke : 9) (1x)

“Wa ja’alna mim baini aidihim saddaw wamin kholfihim saddan fa aghsyaina hum fa hum laa yubsiruun”

Bermaksud: “Dan KAMI adakan dihadapan mereka dinding-dinding dan dibelakang mereka dinding-dinding (pula), dan KAMI menutup mata mereka sehingga mereka tidak dapat melihat”.

5. Lafazkan “BISMILLAHITAWAKKALTUA’LALLAH”, “LA HAULAWALA KHUWATA I’LLA BILLAH ‘ILL ‘ALIYIL ‘AZIIIM”

Tapi kita sebagai orang islam walaupun perlu tegas dengan penyamun kita perlu ada sifat bertimbang rasa atau kasihan. Selepas baca tu jangan lupa tinggalkan pelampung di setiap sudut rumah agar penyamun tu tak lemaas di lautan. Jangan diletak jetski pulak nanti dia meronda dalam rumah tu. Jangan serius sangat yang lemas ni. Gurau je.

Semoga kita mendapat perlindungan Allah jua.

Amin – Foto Sekadar Hiasan
Sumber:islamituindah.com