Makwe Tudung Mcm Ustazah Kantoi Dgn Laki Lain, Pakwe Dapat Sefie Sama-sama Buat Kenangan

Apa lah maknanya sebuah perhubungan jika hilang sudah kesetiaan dan kepercayaan? Perhubungan atas dasar cinta sahaja tidak mungkin cukup dan dapat dikekalkan jika tiada 2 perkara ini. Terbaru, seorang pengguna laman Twitter, atau lebih dikenali sebagai Faeez telah berkongsi kisahnya dicurangi oleh teman wanitanya. 5 tahun menjalin kasih akhirnya hubungan terputus di tengah jalan kerana hilangnya sebuah kesetiaan.

Faeez yang meluahkan rasa kekecewaannya setelah lama memendam rasa, bangkit semula dan menceritakan kisahnya dipermainkan oleh kekasih yang dipercayai selama ini untuk dijadikan pengajaran kepada masyarakat di luar sana.Ikuti bebenang ini untuk kisah selanjutnya. di laman tiwiternya. Ikuti pemilik benama venom ini.

3 November 2018
Prempuan , setia mana seaklipun dia dengan kita. dia pasti akan tetap pandang or contact dengan lelaki lain. Takkan hari-hari nak makn lauk sama. Sebab itu susah nak cari perempuan yang betul-betul diakatakan Setia, Hanya satu dalam seribu.

Hari paling aku tak boleh lupa, bila aku dapat tangkap that someone who im really love, with somenone else. Releks lah, ramai sangat panas ni kenapa? Ada tulis ke ” Semua Perempuan sama” or ” Prempuan Sampah”?. Kejap yaa Semua. Tengah bawa diri. Okey this is last place I bring her before semua hancur berkecai.

Perubahan perangai, mula aku-kau

4 November 2018
Okey Thread start now, 20 Ogos 2018, Harini seperti biasa. takda apa apa berubah atau aneh, Aku bawa dia datang rumah unutk format iphone dia and macam biasa datang rumah tapi layan Kpop. Aku skip lah, panjang sangat woi, nak dijadikan cerita 28/8/2018 aku perasan dia ada perubahan, bukan muka jadi buruk ke atau apa, but perangai dia, dia tiba-tiba bahasakan diri “Aku Kau”. Aku mula ingat just a joke, but yess. Dia maksudkan “Aku Kau” tuh. So bila aku tanya. Asal macam ni. Dia just cakap “tah” bila aku tanya balas sepatah sepatah, hati memang tak sedap gila sumpah, Aku ada acc iphone dia. but taknak la sampai nak track iphone bagai ni like budak-budak, so aku just ikutjelah. Tapi makin lama makin pendek dia jawab weyh.

Then esoknya aku decide nk trace dia use find iphone, iphone dia. Hari itu juga dia nak keluar, aku tanya nk kemana. Dia just say ” ahh takyah sibuk ah”, aku pun macam watahell dia ni tetiba nak emo bagai., Aku tanya leklok kot, aku pun tanya laa soalan sama. and yess alasan masih sama. Bila aku check location dia. ohone dia gerak ke carwash. Then aku tanya laa. kemana ni? dia cakap pergi carwash. So aku pun okey je. Tak lama lepas tu bergerak location tu. Berhenti kat someplace. Tak lama lepastu bergerak lagi. Arah ke putrajaya

Trace iphone, kata pergi tempat lain tapi…
5 November 2018

Aku tanya la nak kemana, ans she said go ioi Putrajaya, aku pon oh haa okey lah, so bila trace. Memang otw ke ioi, TAPI… Dia lalu jee siaall.. Dia tak pergi IOI. Dia terus jee dow! Start dari sinilah bermulanya detective diaktifkan! Aku dah rasa ada benda tak kena wei. After that dia singgah di surau ni tau. Aku pun pelik lah. Bukan pelik singgah surau but dia tengah RedFlag. Jadah singgah surau? in the same time aku tanya dia da sampai IOI ke, Dia cakap otw. Padah IOI dah lama lepas wei.

Tak lama lepas dia berhenti kat surau tu. Bergeraklah kereta itu, but once bergerak jee kereta tu. Dia terus tak wasap apatahlagi reply chat aku. Aku spam lah. Kena maki balik aku wei. hahahaha. Aku snap location surau ini as a bukti kemudian hari. Bila tannya dah sampai IOI ke? dia boleh pula jawah dah padahal di tempat lain.

Tak update status apa-apa…

Korang tengok lah gambar tu, tu kat alamanda putrajaya wei. Not IOI Putrajaya. Hancurnya hati aku bila tahu dia tipu benda ni, dalam masa sama. if dia keluar mana mana. dia akan update status wasap but kalini tak. satu pun tak. teka sebab apa? sebab keluar dengan jantan tu lah. And dia orang bergerak alamanda —-> dataran putrajaya ulang alik beberapa kali. but aku tak tanya. aku diamkan je. Kumpul bukti, sejam lepastu dia orang baliklah. but otw balik dia singgah satu kedai makan ni. singgah tu tiada masalah

Tuhan tunjukan kebenaran
Nov 6 The problem is.kedai yg dia pergi tu kedai makan Branded wei :’) Nasi Wok. kot,and kedai tu…jalan dia lain dri jalan nk balik tmpat dia belajanapa buat aku lgi syak bila aku call dia byk kali..dia matikan wei.Dia matikan 8.3m said,she will Block if i keep call dia..and tk lama Iepastu..bru Iaa dia balik tmpat dla belajar.after that aku call elok jee. wei dia jawab.sebab aku bodoh sgt…aku percaya tkda apa apa jadi, 0 Translate Meet

Malam 30/8/18 Malam Tuhan tunjukkan kebenarannya :’) malam tu dia ada class..and aku pun ws dia.aku still tanya soalan sama..malam tu tkleh keluar ke tgk bunga api. and she still said busy..n malam tu ada Class..dia send gmbar dia dalam class.so aku pun okey jelah. Dalam masa sama,aku bukak trace,nk tgk betul ke tak.so yaa betul dalam class time tu. TAPI sejam lepastu bergerak weii..bergerak keluar location dia arah klua dri pintu pagar tempat Belajar,and aku tanya dia kat mana n buat apa.dia just jawab Ah takyah sibuk ah!“ :’).

‘ Okay Sampai rumah dah hehe.puas yall ride HAHAH.okey sambung. Then aku pun dalam hati apa masalah perempuan ni nk emo.aku spam Iaa phone dia sebb dia online..but tk bluetick aku..tetiba Seen aku pun mcm tefak weyh dia ni tetiba macm ni asal dose ‘ Then tetiba dia buat Stry kt ws.dia dalam kereta sambil dengar Radio.in the same time aku tgh spam ws dia sebb bengang tk read. caption status dia apa tau ”Kau Memang Cabar Aku“ ,aku pelik Iaah apa masalah dia ni act,mcm sorok something..and Yes!Dia Sorok

So aku ws junior dia.ask her if Ex bodo nl dia ada ckp papa ke apa ke.and dia ckp ni kt junior dia,dia Yakinkan Junior dia…that dia ad is kt Kolej dia,but the real is.Dia klua dri U dia.pergi ke Someplace with Someone else.how i know?! will tell u all.wait

mana ada keluar mana-mana
Tak lama Iepastu bergerak laa location dia arah ke Putrajaya mcm mana aku tau?sebab Location yg bergerak ni…sama jalan dgn location dia nk pergi ‘Ioi” hritu doe hahaha.dalam perjalanan.Boom!Ilphone is Turn 0ff,waktu tu Jam menunjukkn pukul 9.45 malam untuk pengetahuan pagar Kolej tutup jam 10.00malam n bukak 7.00pg.but dia

klua jam 9.45 .okey klta cincai ah..sampal putrajaya jam 10.00malam,and Bunga Api jam 12.0019h malam dia ada 7Jam Ig.someone pls.pls,pls.pls give me Positif ComentJjam lg agak agak apa ending dia :’). Lepas dah hilang tu..Aku keep call her unstop..but voicemail memanjng wei… Langsung xda khabar pape…Sammmmmpaiiiiiiiilii Iah esk paginya.dia on…and aku tnya semalam Pergi mana.buat apa.kemana hilang,asal off phone.balik pukul berapa?act buat apa n mcm mcm and Jawapan dia… ‘Manada Keluar memana.just hantar member jeIah pergi ktm dia nk balik’

‘Eh manada lama.kejap jee..hantar kt ktm then baliklah KoIej tu je Saja matikan phone.sebab brteri nk hbis.so nk jimat beteri.‘ni jawapan dia :’) ‘ So aku mcm blur la.. dia ni betul ke apa ke apa semua aku mcm babi laa ckp. belit belit…so aku sebb SAYANG…aku percayakan…aku angguk jelah :‘) Tapi rupanya…100% Penipuan. But aku tk cakap….aku simpan…aku diam kn jee dlu….then pagi tu aku ajak dia jum tgk Perbarisan Mendeka,and yes..NO! hahaha…sedih siak.tetiba rasa nk bukak Trace dia…tau dia kat mana tak weyh Kat Aeon Bukit Raja,Klang. tau tak kenpa aku terkjut?Sebab…

Berserah pada tuhan
Waktu aku trace tu..jam 9pg,dri tempat dia nk naik kereta kt Aeon bukit raja.amik masa dalam 2jam.paling cpt 1.45mnit Ia,but MASALAHNYA!!!DIA TK BERANI DRIVE MACM TU JAUH LAHIDIA KENA NAIK KTM/MRT/KEMUDIAN NAIK GRAB UTK SAMPAI AEON!!SO MCM MANA DIA SEMPAT SAMPAI SELAJU TU?!” So i detect dia.. and get help from my bestfriend utk pergi Ambush dia dgn Jantan m.time otw tu ….dia still kt Aeon…Tengok Wayang woi HAHAHAHAAHAHAHAHA fak pnya dua dua..time tu aku memang Nawaitu,if betulndia dgn lelaki lain…aku berserah Pada Tuhan jee wei 2′)

Oh geng maaf,ni dah masuk 31/8/2018 tau HAHAHAH….Silap dia start sni.dia Updates benda ni.Aku punya rapat dgn semua fmly dia…aku tahu Rokok apa Abah dia hisap,rokok abag dia n abg ipar dia hisap semua aku tau :’) and yess..Rokok Murah ni,lanjiau ni…Fmpy dia semua tk hisap

Makwe Tudung Mcm Ustazah Kantoi Dgn Laki Lain, Pakwe Dapat Sefie Sama-sama Buat Kenangan

 

Time tgh follow, dia upload record lagu nasyid…guess what? Dia berhenti dekat pusat tahfiz!

Pergi dekat dia tp dia pura2 oncall, tak nampak aku…

Aku kejar kereta dia..suruh berhenti tapi…

“Ini bakal suami aku Faeez”…

Sempat selfie dengan dorang and beredar…

Kenal baru sebulan, tersuka masa bergurau dalam whatsapp

“Sebab kau selalu marah aku, aku tawar hati…”

“Sayang, ingat lah kifarah sentiasa menanti awak”

Dia tipu lagi sebelum balik, bawa laki pg kg

Sumber: Twitter Faeez via memorikini dan ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *