Biarkan Sahaja Hubungan Cinta Yg Sudah habis

Dalam perhubungan, masalah itu bukanlah sesuatu yang aneh lagi. Tetapi bagaimana kita bertindak balas dan menyelesaikan masalah itu bergantung keputusan kedua-dua pihak.

Ada beberapa masalah yang dapat diselesaikan dengan mudah, tetapi ada juga yang tidak dapat diselesaikan dengan mudah.

Semua bergantung kepada anda berdua yang sedang menjalani hubungan ini. Dan inilah tanda-tanda jika hubungan anda tidak lagi sihat, dan tidak perlu dipertahankan.

Pertama Sentiasa berhujah dengan masalah yang sama berulang kali. Masalah yang timbul dalam hubungan anda sebenarnya boleh membuat anda belajar dari masalah itu.

Anda boleh belajar bagaimana menyelesaikan masalah tanpa perlu risau lagi. Tetapi jika anda masih terus berpelukan tentang masalah yang sama tanpa dapat berkompromi lagi, anda mesti berhati-hati.

Kedua Pilih untuk tidak bercakap tentang masalah. Jika anda merasakan sesuatu yang salah dengan pasangan anda atau dalam hubungan anda, anda harus berani untuk membincangkannya.

Tetapi jika anda lebih suka bersuara tanpa mengatakan satu perkataan, dan tidak bertanya apa yang salah dengannya atau apa yang berlaku itu bermakna anda sudah menjadi malas dan lebih suka untuk mengelakkan masalah.

Ketiga Tiada siapa yang mahu melangkah. Dalam perhubungan, mereka perlu mengimbangi antara satu sama lain.

Daripada menjadi mementingkan diri sendiri dan tidak sanggup berganjak, jika anda seperti ini, anda perlu memikirkan dan mempertimbangkan rancangan anda untuk masa depan bersamanya.

Keempat Tidak ambil kisah lagi. Apabila anda tidak lagi kisah terhadap perasaan masing-masing, kenapa anda masih mengekalkan hubungan itu? Anda sendiri kemudian akan dis3ksa dengan hubungan yang anda tinggal.

Kelima Pernah memikirkan untuk memutuskan hubungan. Ada satu masa apabila anda berdebat dengan pasangan anda.

Tiba-tiba datang kepada hati dan minda anda untuk mengakhiri hubungan anda dengannya.

Kerana anda rasakan anda letih apabila anda terus berdebat dengannya, dan ini bermakna apa yang anda mahukan dalam hubungan anda.

Mengakhiri hubungan bukan sesuatu yang mudah, tetapi jika itu adalah yang terbaik untuk anda dan untuk anda berdua mengapa tidak? Anda tidak perlu memaksa diri anda berada dalam hubungan yang tidak lagi sihat. Akhir kata renunglah ungkapan berikut.

Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita, kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang. Tapi pandanglah semua itu ke depan, pandanglah masa depan kita.

Semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan orang lain ketika berdaya untuk membalasnya dan bersikap adil ketika kuat.