Dekat2 nak bersalin. Mak mertua suruh saya minum uri kucing dgn sanggul arab tu. Hairan juga kenapa perlu minum bende2 cmtu.

saya nie anak perempuan satu satunya dalam family begitu jga suami. baru mendirikan rumah tangga dan mempunyai seorang cahaya mata.

pada awal perkahwinan saya dan suami bergilir tidur rumah mertua dan rumah mak saya. Tiap kali balik sana saya akan kemas rumah sana dari ruang tamu hinggalah ke dapur dan bilik air.

kadang kadang bilik ipar dan mertua saya. Rambut diorang gugur teruk dah bersepah sangat. saya tak selesa rumah dalam keadaan kotor dan tdak kemas..

Rumah saya pon saya kemas yea tapi tak ade laa seteruk rumah mertua saya. time nie saya tengah mengandung dengan alahan yang teruk.

saya jenis tak boleh nak biarkan je walaupon suami saya melarang jangsn buat tetap saya buat sebab saya tak selesa! Stress tengok rumah mak mertua saya.

bukan suka suka doc nak belah perut orang!! Nestum nak bagi after 6 month puas saya bebel dengan laki saya! Pastu lagi satu mertua saya suruh saya minum uri kucing dengan sanggul apa entah dari arab tuu untuk mudahkan bersalin tak ade maknanyaa saya nak minum. Dia ada bg saya simpan je.

Lagi satu masa saya dah beranak laki saya cuci laa uri pergi tanam dia letak nyaa batang paip! Balik dari hospital mak saya sendiri cite kat saya. Terkejut saya.

Saya tanya laki saya kenapa nak letak batang paip cuci uri tanam je tak payah letak benda pelik jatuh syirik tau! Suami saya kata mertua saya yang suruh.

Saya cakap dalam islam takde suruh buat macam tuu. bertekak jugak laa dengan suami. lepas dari beranak kan tali pusat anak saya tu mertua saya suruh simpan anak saya demam disuruhnya saya bagi minum air tali pusat tuu.

Saya apa lagi cakap dengan mertua haram buat macam tuu. ustaz yang cakap. saya cakap saya nak tanam tali pusat tuu. mertua saya diam jee laa pastu. Hahhh untuk pengetahuan admin keluarga suami saya nie orang seberang..

Sejak kes tuu mak saya cakap kat saya dengan duit rm sekian sekian ingat cukop ke untuk korang berdua. Tak payah bayar bil air letrik barang dapur wifi bagai..(amount yang laki saya bagi kat mak saya kecik sahaja)

tapi mak saya tak pernah mintak banyak mak saya jenis tak kisah kalau orang tak berkira. laki saya balik saya cita laa kat dia. Terus terasa laki saya. Dia cakap nak pindah sebab dah tak sedap hati mak saya cakap macam tuu.

Saya cakap laa sape suruh berkira sangat nak bayar duit repair tuu bilik tuu kita duk bukan orang lain. saya cakap kat laki saya tak nak bagi muka kat dia dah nak pindah jugak tahun depan.

Then suami saya setuju laa. saya cita kat mak saya yang saya akan pindah tahun hadapan. susah kalau nak duk sekali dengan family tapi berkira kira baik duk sendiri.

ayah saya cakap kat saya biar laa laki saya merasa beli tv perabot semua. lagi sekali sentap suami saya bila saya cakap kat dia.. hah yang patut sentap mak ayah saya laa. dia plak melebeh lebeh.

Finally dapat laa rumah sewa tapi lmbat lagi nak pindah owner rumah tak pindahkan barang dia lagi. Bakal rumah sewa saya betul betul bawah rumah mertua saya.

alahai.. tak tau nak suka ke tak. saya nak duk jauh jauh dari mertua. Bukan tak suka. Nanti gaduh ke jerit ke mertua dengar tak sedap laa plak.

Haahhh susah laa kawen dengan anak mak nieh. punya banyak banyak rumah bawah rumah mak jgak dia mau. stress saya! Sekian itu sahaja luahan saya..