Suami saya ada isteri pertama umur 33 tahun dan 2 anak. Sekrang saya tgh pregnant anak kedua suami dia.

Saya banyak baca pasal hidup bermadu ni dan saya salah seorang daripanya. Suami saya umur 33, ade isteri dan anak dua orang.

Diorang dah kawin dalam 8 tahun. Saya pulak umur 20an, Saya mula berkenalan dgn suami saya dr tahun 2013 time practical dulu.

Mase tu saya tak tau pun dia dah berkawin dan kami pun couple. Sampai lah akhir tahun 2014, time tu saya dah nak habis degree and masa tu saya kerap dapat wassap dari no yang saya tak kenal and slalu maki2 saya. Saya pun abaikan dan tak amik tahu.

Segalanya kantoi bila saya tengah mencari keje di KL time tu. Suami saya lah yang bawa saya pegi interview, dan time tu jugak dalam kereta saya dapat SMS dan CALL maki2 Saya ckp saya perempuan tak tahu malu,

ppk gatal merenyam nak laki orang, siap cakap HIDUP TAK PERNAH SENANG KALAU HIDUP DGN DIA. SKRG AKU TENGAH NGANDUNG ANAK KEDUA dia. mula2 saya buat b0d0h je tapi dia main call2 plak.

Bila balik kampung, bini dia tak pernah hidangkan makan sampai mak perempuan tu sendri yang suruh dia hidangkan, baru dia layan laki dia.

Masa anak first lahir, bini dia tak jaga langung, dan dia biarkan laki dia jaga dia sorang.

Diorang ni kawin sebab suami saya terhutang budi kat mak bapak perempuan ni yang dah tolong mak dia sakit kt wad dlu sebab bapak pmpn ni doctor.

And mak perempn ni yang minta suami saya kawin dengan anak dia sebab time tu boyfren anak dia keje tak elok and mak dia reject. Suami saya pun kawin dengan dia sebab time tu dia baru putus cinta.

Sebulan lepas tu Mak suami meninggal, and seminggu sebulan diorang nikah, kakak ipar saya mimpi yang mak dia tak bagi suami saya kawin dengan perempuan tu.

Kalau tak dapat, dia akan ungkit maki suami cakap menyesal kawin lah, tak dapat hidup senang lah. Even saya sendiri bukak hp suami bace msg diorang, memang terasa betul ape yang dia cakap.

Lepas dah kantoi, mak perempuan tu suruh suami pilih nak anak dia atau nak saya. Suami saya cakap pilih saya, and mak perempuan tu suruh suami saya ceraikan anak dia, tapi anak dia nangis2 tak nak.

Time ni jugak, bini dia minta transfer KL. Start hari tu saya diamkan diri lame and dia mula cari2 saya.

Saya cuba lupakan dia min, tapi tak boleh. Padahal time tu saya banyak lagi lelaki single yang boleh saya cari.

Saya cuba berkwan dengan orang sebaya dengan saya, tapi pemikiran diorang tak matang and tak dapat bagi solution kalau saya ade ape2 masalah.

Kalau amik gmbar pun tak boleh post sebab suami cakap nanti madu saya ni akan demand lagi lebih. Diorang selalu bergaduh sebab madu saya ni suke mintak duit untuk shopping, padahal setiap akhir bulan memang suami dah sediakan and agihkan siap2 duit umah, duit anak2, duit blanje kat kit aorang.

Tapi dia selalu minta lebih, bila takbg dia tuduh suami habiskan duit tu kt saya, pdahal suami dh bg sama rata. Saya kesian tgok suami, dia sndri pn jugak ade ME TIME and shopping brg dia.

Tapi madu saya ni takpnh paham. Nak dijadikan cerita, saya bersalin 2017 anak pertama, and bila anak baru 9 bulan, saya pregnant lagi, sekara g anak saya dah 2 orang.

Lagi lah bini dia mengamuk cakap saya macam2.. bila diorang gaduh je, suami saya akan Duduk umah saya je, and tak balik umah dia.

Saya sampai rasa serba salah, sebab saya tak nak suami jadi tak adil, bila suami tak balik, madu saya ni mula lah msg2 saya tuduh2 and maki2 saya sebab saya laki dia tak balik umah, Bila saya block, dia msg guna no lain plak.

Stiap kali diorang gaduh jadi macam tu min, saya ni kadang2 taktau saya yang dewasa dari diorang ke atau diorang lagi matang dari saya.

Pdahal saya bru umur 26, diorang tu sebaya, Sebab bila suami tak balik sana, saya yang akan pujuk dia suruh balik rumah madu saya tu. saya paham madu saya tak boleh trima saya.

Saya tak nak lah hidup bermusuh. Saya pernah msg madu saya minta maaf semua and nak berbaik tapi dia buat b0d0h.

Bluetick je. Tapi bila saya tak balas msg dia, dia punye mengamuk maki2 saya berbakul2. minta cadangan