Aku tak leh terima kawan dgn kau sbb kau kata aku best frend kau dekat universiti

Aku seorang yang clumsy, socially awkward dan jenis cepat panic.

Keadaan aku mcm ni menyebabkan ramai kawan2 suka bahan aku ketawakan aku. Kadang2 kwn2 aku suka cerita perihal aku, dan biasanya cerita pasal aku ditokok tambah.

Byk peristiwa aku kena bahan tapi ade satu aku nak cerita sbb dia ni “kwn baik” aku yg tiba2 tiga hari lepas wassap aku nama dia Sya (bukan nama sbnr)

Aku berkawan dgn sorg lelaki ni nama dia adi (bkn nama betul). Hanya kawan. Aku tak ada perasaan langsung dengan adi ni.

Walaupun semua org ckp dia ada rupa tapi aku mmg xde perasaan langsung dgn dia. Aku sedar aku xde rupa, x cantik so mmg xde la aku nak suka dgn org hensem2 ni.

Semenjak dari peristiwa tu jugakla si Adi ni ade mengata pasal aku ckp aku ni desperate. Aku bkn kisah pasal Adi sorg ni, tp aku sakit hati dgn si sya ni yg fitnah n malukan aku dpan org ramai.

Banyak lagi yang dia dah ckp pasal aku tapi aku diamkan je sbb kwn2 aku yg lain lebih percaya dan sukakan dia sbb dia ni jenis depan org mulut manis beza dgn aku yg x pandai nak ambik hati kwn. Byk kali aku tegur si Sya ni, tp mcm biasa jwpn dia “gurau” je..

Masuk alam kerja aku rasa seronok sbb fokus aku hanya pd kerja bkn pd keinginan nk berkwn. Aku dh rasa trauma nk berkwn sgt ni. Tapi lepas beberapa bulan aku kerja mak aku sakit cancer.

Mula2 aku pilih nak benti tapi bos aku ckp x payah benti just ambik je cuti tanpa gaji. Bos aku ckp mcm benti jugak tapi kerja sini balik. So, aku pun okay la. Aku ambik cuti 6 bulan.

Semalam Sya wassap aku personal tanye aku buat ape skrg kerja mana. Aku ckplah aku x kerja jaga mak aku.

Aku x leh terima dh. Aku berkawan dgn kau sbb kau yg mengaku dgn aku ckp kita ni bestfriend, so dgn naifnya aku rasa gembira sbb aku dh dpt bestfried dkat uni.

Aku impi nak kejar cita2 dgn kau, tapi smua tu mimpi. Aku x tau ape yg kau nak. Mcm mana pun kita ade memori. Aku tetap doakan kau bahagia. Terima kasih atas segalanya kawan.