Hati aku sakit kerana abang. Aku dipulaukan mcm orang asing oleh adik beradik sendiri

Aku berusia 24 taon..baru shj grad secara tdk rasmi dri uia kuantan kos rahsia. Hehehe.

Okay..aku ank kedua dari 4 adik beradik. Sejak kecil lg ak mmg rapat dgn semua adk beradik aku especially abg sulung aku. Sbb time kecik kitorang bole dianggap kwn & teman sepermainan.

Abg aku pulak ak sgt2 sanjung sbb dari upsr hggalah spm dpt result exam cemerlang, dia bole dianggap baik & peramah. Tp ap yg aku nk story dkt sini is hubungan aku dgn abg sulung aku tak serapat dulu.

Ianya bermula apabila pd satu hari ni dgn kuasa Allah aku dpt tahu satu rahsia mengenai abg aku dia adalah seorang gay.

yes mungkin tu betol..& aku pernah tegur dia..tp situasi rapat tu hnyalah sementara. Sbb maybe antara aku & abg aku da ada 1 jurang yg buat kitorang x bole nk get along abg aku dpt.

Plus, abg aku dpt kije bagus kt KL, aku plak baru je grad..dan plan plak nk sambung master dlm masa terdekat. Time raya taon ni…bole dikatakan raya yg sgt2 buat aku terasing.

2 bulan lebih aku x balik umah since last exam sbb abes exam aku terus kerja partime utk support pngajian Master aku. When aku balik..

none of my family rlatives would like to know about my partime kerja(sbb ni 1st time aku kerja )…my master..

in fact ak nk dorg tnya bkn sbb ak nk riak tp ak nk citer pgalaman aku n plan ak utk survive….& Mlm b4 raya..ak demam. Ak cuba jgk nk sembuh mlm tu sbb x nk miss solat raya.

B4 raya tu jgk dia beli sofa baru utk mama..beli peti ais baru. Dorg pakat2 beli..like always aku org yg terakhir tahu..ak x kisah sgt..tp tiap kali kuar..

abg ak mesti ajk adk2 aku shopping even aku pun ad dlm rumah tu knp ak tak diajak? Knp aku je yg kena mengalah utk memulakan perbualan? Serius ak da letih ya Allah..

dgn ma & abah skrg selalu je bergelak tawa ngn abg sbb abg slalu beli hadiah & brg2 mhl utk dorg.

Sama jgk mcm adk2 aku..semakin x rapat dgn dorang when abg aku pun slalu bli n blanja dorg mcm2..

Until today’s raya..abg aku buat surprise lg..dia beli LCD, ak tau pun lepas dgr dorg semua duk gelak2 kt bwh..when ak tgk dari bilik ats ni..

Ak da berazam…lepas ni ak nekad akn jrg balik rumah..ak akn contact dgn mak aku je..ak akn leave wssap family.

Strieve utk Master aku & dptkn kerja n bina hidup jauh2..aku syg family aku..tp hati aku sakit sbb kerana abg, aku dipulaukan mcm org asing…wslm.