Aku agak baran yg selalu jadi punca bergaduh besar. Aku letih dan benci dengan keluarga aku sendiri

Hai assalamualaikum..

Bila baca memang ramai rupanya ada masalah keluarga, aku pun ingat aku sorang je ada masalah rupanya ramai lagi ada masalah mcm ni..aku rasa dugaan paling berat dlm dunia ni bila diduga atau diuji dgn masalah keluarga..

Aku? Aku anak sulung dari 4 org beradik semua perempuan..masalah aku? Hmm mungkin org kata masalah aku kecik tapi Allah je tahu betapa aku selalu tercari cari jalan cara utk sabar..

aku cemburu bila baca dlm group whatsapp masing2 update gambar family..aku just tgk je gambar dorang sbb aku tak pernah bergambar satu family n solat jemaah jauh sekali..nampak family mcm ada agama tapi entah..

Aku tak faham dgn mak bapak aku ni..kdg aku benci dgn perangai mak bapak aku ni..benci sgt sgt sampai aku rasa mcm aku ni anak derhaka..

kdg2 aku rasa nasib aku malang dpt family broken mcm ni..aku tak faham, knp kalau beraya rumah atau tetamu dtg rumah mesti mak aku buruk2kan aku tak pandai masaklah, panas baran lah..

mak aku cakap adik aku, lps tu siapa antara adik beradik aku yg hebat kemahiran dia jawab adik aku tu jugak padahl sedara mara aku xtau adik aku ni perangai teruk gila sampai lahirkan anak zina tengking mak buat mak mcm kuli bila kat rumah,

belajar pun tak pandai kerja rumah tak pandai..dia kerja habis balik lepak dgn kwn2, kdg dgn laki dia kat luar,

mak pulak terkontang kanting masak,kemas rumah, jaga anak dia semua..cuba kalau aku buat salah mcm tu? Tak ngaku anak agaknya oiii

Aku ni kakak sulung, aku agak panas baran bila aku dah hilang sabar dan aku marah selalu ada sebab lagi2 bila tgk adik kat rumah pemalas, tengking2 mak..

kerja pun tak,klu kerja selalu berhenti..belajar pun lembab..aku bukan nak kata aku bagus tapi aku ni sorg jela yang belajar sampai Universiti,

kerja pun jawatan biasa tapi syarikat korporat besar kat negara ni..kiranya aku jela yg boleh diharap setakt ni..

Balik pasal adik aku yg berzina sampai lahirkan baby ni Aku tgk mak aku mcm kuli atau babu je kat rumah, dia jaga je baby tu tanpa upah apa semua..

adik aku tu dia dah kawin dgn jantan yg rosakkan dia..so baby tu letak kat rumah kami..mak aku pulak sanggup jaga baby ni tanpa upah semua..p

art paling best, bila adik aku tengking mak aku ni dia buat bodoh je..even dia dah sampai berzina pun mak aku nangis2 marah marah gitu je..

Aku ni pernah bertunang, tapi putus mungkin sbb tunang aku xtahan dgn perangai aku yg panas baran..aku tertekan,aku sgt tertekan sebenarnya sbb aku dari family yg kelam kabut,

sedangkan dia dari family bonding yg kuat..dgn tuntutan kerja yg mmg mental hadap perngai customer kdg2 aku jadi kuat memendam dan panas baran..aku terfikir,

kat luar nanti siapa jela yg sudi nak peristerikan aku yg ada masalah keluarga ni..siapa jela yg boleh tahan dgn perangai aku yg panas baran ni..

kdg aku xnak kawin dah sejak putus tunang tp jauh disudut hati aku sunyi..umur pun dah 25,bila tgk adik beradik aku..

aku nak je dorang kawin dlu lps tu baru aku kawin sbb esok lusa klu aku kawin siapa nak jaga mak ayah aku?

aku sakit, aku letih,aku penat dgn dunia ni..kdg aku nak je serah diri kat hospital bahagia atau pusat rawatan sakit jiwa sebab aku tertekan dgn family aku dan selepas aku putus tunang..aku letih..letih sangat..